Wie ben ik?

Mijn naam is Tanya Verspay-Berghuis (1962), HBO-psycholoog, coach en trainer. Als coach sta ik voor luisterend en geïnteresseerd, maar ook voor stimulerend en motiverend en bovenal houd ik van een praktische aanpak waar de expat-partner in het dagelijks leven mee aan de slag kan.  

Verspay-Coaching

Sinds 1 juli 2008 heb ik de onderneming Verspay-Coaching, coaching op afstand aan expat-partners, opgericht en begeleid ik Nederlandstalige expat-partners vooraf en gedurende hun verblijf in het buitenland. Ook verzorg ik trainingen met als onderwerp "Wat betekent een uitzending voor de expat-partner". Sinds 2009 geef ik de training "Cultuurschok en het aanpassingsproces" in de tweedaagse training van Hestia Expatriate Consultants.


Our Team
Coaching, waar je ook bent
image-131605-26_september_2015_Jonkers-9996_-_kopie.jpg
image-131606-P1030044.w640.JPG

Uitzending

Van 2006 t/m 2008 heb ik samen met mijn man in Japan gewoond en heb ik alle facetten van het leven als expat-partner mee mogen maken. Tijdens het leven in Japan en in contact met andere expat-partners ben ik er ook steeds meer van overtuigd geraakt dat een steuntje in de rug door persoonlijke coaching, juist in een situatie waarin alles nieuw en anders is, wel erg prettig zou zijn. In 2014 stonden we op het punt van verhuizing naar San Diego, helaas is deze uitzending niet door gegaan.

 
image-131607-training_foto.jpg

Onderzoek

Voor mijn afstudeeropdracht HBO-Psychologie richting "Counseling en Mediation" heb ik in 2007 13 Nederlandse expat-partners gedurende drie maanden gecoacht via telefonische gesprekken en e-mailcoaching. Uit dit onderzoek is gebleken dat de multiculturele vaardigheden (Culturele Empathie, Openmindedness, Sociaal Initiatief, Emotionele Stabiliteit en Flexibiliteit) van expat-partners door coaching te ontwikkelen zijn gedurende het verblijf in het buitenland. Meer informatie hierover kunt u lezen in het verkorte verslag onder Artikelen

image-131607-training_foto.jpg

Loopbaan

Ik ben mijn loopbaan begonnen als lerares op een middelbare school (LTS/LHNO) en heb jarenlange ervaring als psychologisch assistente bij Holtrop Wassmer, psychologisch adviesbureau (Haarlem) en op de afdeling Medische Psychologie in het Maaslandziekenhuis (Sittard). Op het moment werk ik part-time als psychodiagnostisch werker in het St-Anna-ziekenhuis in Geldrop op de afdeling Medische Psychologie. Ik ben verantwoordelijk voor de afname en verslaglegging van (neuro)psychologisch onderzoek en geef ik samen met een klinisch psychologe de cursus "Grip op je Depressie". Relaxatietherapie en de cursus Mindfulness Based Stress Reduction/Cognitive therapy is eveneens een van mijn speerpunten.